Aftale med regeringen baner vejen hen mod en modernisering af Køge Bugt Strandpark
Henrik Rasmussen (C) – borgmester i Vallensbæk Kommune: Med op til 100.000 besøgende på varme sommerdage har Køge Bugt Strandpark stor rekreativ værdi. Den kunstigt anlagte strandpark blev indviet i 1980. I dag, 42 år efter indvielsen, er der nu behov for en modernisering af strandparken med inspiration fra bl.a. Amager Strandpark, så de rekreative fritidsmuligheder styrkes under hensyntagen til både kystlandskabet og strandparkens natur.
Derfor har Brøndby, Greve, Hvidovre, Ishøj og Vallensbæk kommuner sammen med regeringen indgået en principaftale for Køge Bugt Strandpark, der skal resultere i en anlægslov, der vil komme til at danne rammerne for moderniseringen.
I dag kl. 11, skrev de fem borgmestre under på aftalen. Underskrifterne blev givet i blå himmel med humøret højt på Arken, med udsigt ud over Køge Bugt Strandpark, som det hele jo handler om.
Moderniseringen skal bidrage til, at der bliver flere attraktive tilbud til de mange mennesker, der bruger strandparken året rundt til blandt andet gå- og cykelture, aktiviteter på havet og vinterbadning.
Strandparken er for alle
Aftalen er en milepæl i udviklingen af Køge bugt og den tiltrækningskræft som den naturligt har. Vandet tiltrækker alle aldre og skal være for alle. Uanset om man er sejler eller bader. Om man er til paddleboard eller kajak eller hvis man bare ønsker at nyde og være i naturen. Det er vigtigt for folkesundheden at tiltrække mennesker til den blå og grønne oase i Strandparken.
Med aftalen sættes de nødvendige rammer for at kunne modernisere faciliteterne inden for særligt udvalgte arealer, samtidig med at der i resten af den store strandpark bliver sat fokus på at løfte og sikre natur- og landskabsværdierne.
Det er Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen der er formand for Køge Bugt Strandpark og han glæder sig til at komme arbejdstøjet og konkretisere det, som kan tiltrække borgerne til Strandparken.
Vallensbæk Kommunes borgmester Henrik Rasmussen udtaler:
”Det er vigtigt for folkesundheden at tiltrække mennesker til den blå og grønne oase i Strandparken. Her skal der være frihed til at være menneske sammen med landskabet og naturen. Det er her man finder ro og kan være i bevægelse. Det er også vigtigt for børns læring at komme ud i det fri, som vi blev særligt opmærksomme på under corona. For at bevare Strandparkens tiltrækningskraft, er det nødvendigt, at tilgængeligheden og faciliteterne udvikles. Samarbejdet mellem de fem kommuner og Regeringen viser, at det er muligt at gå efter de rigtige løsninger for både natur og friluftsliv, når de generelle regler og love for kystlandskaber ikke er tilstrækkelige.”
Afsættet for aftalen er regeringens udspil ”Tættere på – Grønne byer og en hovedstad i udvikling”, som blev præsenteret i maj 2021. Her er moderniseringen af Køge Bugt Strandpark en del af de i alt 10 initiativer for hovedstadsområdet, som skal løse nogle af hovedstadens udfordringer. Én af udfordringerne er at sikre gode muligheder for et aktivt idræts- og friluftsliv.
Anlægsloven for Køge Bugt Strandpark forventes at blive fremsat i Folketinget i slutningen af 2023.
Kilde: Nyheder fra Vallensbæk